Под тепетата: Дострояват скоро стадион "Христо Ботев"

снимка: Plovdivderby.com

Феновете на Ботев изпаднаха в масов екстаз, след като стана ясно, че в близко бъдеще стадион "Христо Ботев" ще бъде достроен. Така "канарчетата" ще могат да се върнат в своя дом и да не ритат в крайния пловдивски квартал Коматево.

Добрите новини за ботевистите долетяха след едночасова среща между президента на клуба Ангел Палийски, финансовият директор Иван Йотков и кмета на Пловдив Иван Тотев. Соарето в общината имаше за цел именно да разреши болната тема със стадиона.

След визитата в общината двамата шефове на Ботев се появиха усмихнати. 

"Ще имаме още един разговор следващата седмица. Много съм доволен от срещата с кмета на града. Работим по няколко варианта Ботев да има стадион. Оптимисти сме за това. С кмета обсъждахме единствено темата за строежа на стадион "Христо Ботев". Повече новини на тази тема ще има след седмица. И двете страни има да свършат някои работи и ще щом ги решим, ще се срещнем следващата седмица. Надяваме се много скоро да зарадваме пловдивчани с добри новини около “Колежа“, каза доволният бос на Ботев Ангел Палийски. 

Sporta.bg забеляза Палийски да говори развълнувано по телефона, вероятно с бъдещия собственик на "жълто-черните" Румен Чандъров. Добрата вест за стадиона може допълнително да ускори официалното влизане на бизнесмена в Ботев.

От своя страна зам.-кмета на Пловдив по спортните въпроси Георги Титюков заяви, че не е обсъждан вариантът за разваляне на концесионния договор за стадиона между общината и Ботев, което също е отлична новина за феновете на най-стария футболен клуб в България.