Кой може да се класира за Евро 2016 още днес?

снимка: БТА/AP

Днес ще се изиграе първата порция мачове от заключителните квалификации за Евро 2016. В най-любопитните сблъсъци в четвъртък вечер (всички мачове са от 21:45 часа българско време) Ирландия приема Германия, Португалия е домакин на Дания, а Албания и Сърбия ще се впуснат в люто дерби.

Ако избегне поражението срещу Ейре, световният шампион Германия ще си подпечата билетите за Европейското първенство догодина. При такъв сценарий от Група D ще се класира и Полша, но само ако спечели гостуването си на Шотландия. „Скотите“ обаче също имат шансове да останат в играта, ако победят „дружина полска“, а Ирландия не успее да вземе 3 точки от мача си с Германия.

Северна Ирландия ще се класира за първи път в историята си на голямо първенство, ако спечели който и да е от оставащите си два мача в група F. Сега британците имат леката задача да домакинстват на последния в групата Гърция и може още тази вечер да празнуват.

Португалия приема Дания в група I и ще се класира, ако избегне поражението пред собствена публика. „Селесао“ имат три точки предимство пред датчаните и още една пред Албания, като трябва да се отбележи, че скандинавците са с мач по-малко от противниците си, но загубиха предишния си мач с Португалия.