Неймар в Барса доживот

снимка: БГНЕС/EPA

Спортният директор на Барселона Робърт Фернандес коментира най-интересните неща около отбора, като дали ще има нови попълнения през януари и ще остане ли Неймар при каталунците.

„Имаме време да помислим дали искаме да привлечем някого. Трябва да преценим правилно нещата, тъй като това е най-важното. Може и да има някое ново попълнение, но трябва да помислим много внимателно. През зимния трансферен прозорец трудно се осъществяват добри сделки. Нолито е добър играч и това се вижда всеки уикенд“, сподели Фернандес.

„В момента работим по новия договор на Неймар и не мисля, че ще има каквито и да е проблеми. Нямам съмнения, че той ще прекара остатъка от кариерата си в Барселона“, добави спортният директор.

Фернандес засегна темата и за привлечените през лятото Арда Туран и Алеиш Видал, които не могат да бъдат картотекирани. От ФИФА наказаха каталунците да не могат да картотекират нови играчи до 1 януари 2016, тъй като те нарушиха правилата за привличане на играчи до 18 години.

„Време е да бъде позволено на Арда Туран да играе. Ситуацията ни е тежка, тъй като травмата на Рафиня е сериозна и той ще пропусне остатъка от сезона. Очакваме с нетърпение момента, в който Туран и Видал ще дебютират.

„Не трябва да прибързваме с Меси. Той ще е аут от терените осем седмици. Не виждам как той ще напусне Барселона. Той е много умен и ще продължи да прави разликата на терена“, завърши Фернандес.