ПСЖ остава лидер във Франция, Златан вече е голмайстор №1 на шампионите

снимка: twitter

Отборът на Пари Сен Жермен запази лидерската си позиция в Лига 1 и след деветия кръг, като в най-интересния двубой от деня победи Олимпик (Марсилия) на своя "Парк де Пренс" с 2:1.

Столичани вече са с актив от 23 точки след седем победи и две равенства, а днешният им противник остава 16-и с едва 8 пункта.

Срещата ще бъде помнена дълго от нападателя на шампионите Златан Ибрахимович, който вкара двете попадения за тима си и по този начин изпревари Педро Паулета като №1 сред голмайсторите в историята на клуба. 

За периода 2003-2008 година португалецът наниза 109 гола, а в сметката на шведския таран вече има 110 попадения.

Двубоят започна равностойно, като двата отбора създадоха нелоши ситуации, но първи от възможностите си се възползва тимът на гостите. Абдулазис Барада "изсипа" топка в наказателното поле след точно половин час игра и на правилното място се оказа Мичи Бацуяй, който прати топката в мрежата на домакините.

Десет минути по-късно се стигна и до опасна ситуация за ПСЖ. Златан Ибрахимович бе изведен зад гърба на защитата на Марсилия и капитанът на тима Стийв Манданда нямаше друг избор, освен да препъне нападателя - дузпа. Стражът получи жълт картон за провинението си, а след това бе пратен и в обратния ъгъл от звездата на домакините.

Не бяха изминали и 180 секудни преди ПСЖ да получи и втора дузпа на сметката си. При центриране от корнер Роландо игра с ръка в собственото си наказателно поле и отново бе отсъден 11-метров наказателен удар. Зад топката отново бе Ибра, който вкара и втората дузпа, но прозвуча сигнал и тя трябваше да бъде преизпълнена. Шведът хладнкоръвно изпълни за пореден път и този път голът бе зачетен - 2:1.

Tова обаче не бе последното изпълнение от бялата точка в срещата. 35 минути преди края на двубоя и гостите получиха своето право, след като Серж Орие фаулира Барада. Кевин Трап обаче показа добър рефлекси и изчака до последно, за да хване изстрела на фаулирания футболист и по този начин запази аванса на тима си, който до края на срещата не бе съкратен.