Ясно е кога напуска Блатер

снимка: БТА/AP

Сеп Блатер, срещу когото започна криминално разследване като част от корупционния скандал във ФИФА, определено няма намерение да остава на поста президент на Световната федерация след февруари, обяви дъщеря му.

Неговият съветник по публичните изяви Клаус Щьолкер заяви миналата седвица пред швейцарския вестник Билд ам Зонтаг, че няма никакъв начин той да продължи управлението на ФИФА и след 26-и февруари 2016-а година.

Докато дъщеря му Корин Блатер-Анденматен заяви във въпросното интервю, че той просто не иска да продължи, но вероятно ще се насочи към писане на книга с мемоари.

"Аз много добре знам, че баща ми иска да напусне поста, казва Корин Блатер. Интервюто й идва само три дни след поредица от изявления на основните спонсори на ФИФА, които призоваха Блатер да се раздели незабавно с организацията.

Дъщеря му допълва, че той е можел да си тръгне наистина незабавно, но е останал до края на процедурата, която ще завърши с нов изборен конгрес през февруари, заради желанието на много национални федерации той да продължи работата си.

"Той никога не би тръгнал срещу мнението на мнозинството, казва още госпожа Блатер и попитана дали си представя обвиненията срещу баща й да завършат със затвор, казва: "Изобщо не искам да мисля за това.

Ще бъде безкрайно несправедливо, ако баща ми се окаже изкупителната жертва на хора, които са били около него и са се облагодетелствали. Блатер беше разпитван от швейцарската прокуратура на 25-и септември в продължение на 8 часа и след този маратон от въпроси се е прибрал у дома разочарован и шокиран.

Той е бил наистина изненадан, че всичко това му се случва, признава още дъщерята на президента на ФИФА.