Кой е Кевин Ролдън и как "помогна" за уволнението на Карло Анчелоти

галерия:

"Благодаря ти Кевин Ролдън, всичко започна благодарение на теб!" Това заяви Жерар Пике пред публиката на "Камп Ноу" по време на празненствата за отпразнуването на требъла на тима през юни.

Защитникът на каталунците си направи шега на гърба на най-големия противник на клуба - Реал Мадрид и Кристиано Роналдо, чието парти за рождения ден след загубата с 4:0 от Атлетико (Мадрид) през февруари, остави горчив вкус в устата на много от феновете на "Лос Бланкос".

Роналдо просто не избра правилния момента. Да, той навърши 30 години на 5 февруари и бе планирал звездно шоу в столицата в събота вечер с приятели, които пристигнаха от цяла Европа за случая.

Няколко часа по-рано "белия балет" претърпя поражение с 4:0 от Атлетико, като това е една от най-тежките загуби в модерната история на тима. Въперки това партито се състоя, но целта бе то да остане в тайна. Това обаче не се случи, след като рапърът Кевин Ролдън качи снимки в социалната мрежа Twitter.

Няколко дни по-късно един от многото разгневени фенове на "кралския клуб" причака Роналдо на тренировъчните игрища на клуба и когато суперзвездата слезе от своя автомобил, привърженикът се приближи до него и му изкрещя в лицето "По-малко партита и повече топки".

Както всички предполагаха, а и самият Ролдън призна, целта на младият рапър е била той да придобие известност на гърба на Роналдо и бляскавите му гости. "Партито на Роналдо ми донесе това, което исках", написа младокът в социалните мрежи.

Колумбийският певец бил близък приятел с Хамес Родригес, но след подобно изказване и бившият играч на Монако започнал да страни от доскорошния си другар.

"Кевин Ролдън не е мой приятел. Той не бе канен, а се появи на партито, което бе само за избрани хора. Повече няма да коментирам темата", сподели Хамес.

4148649

Анчелоти пък както винаги бе дипломатичен към подобни случки. 

"Не се бъркам в личния живот на футболистите ми. Не мисля, че едно подобно парти ще навреди на професионализма на момчетата. Те винаги са били професионалисти."

Всичко това се случи в 22-я кръг на Примера дивисион и въпреки че Реал остана на върха, преднинанта им бе стопена до точка, а през месец март те загубиха Ел Класикото срещу Барселона с 2:1.

Няколко месеца по-рано Роналдо бе вдигнал Златната топка, като този трофей бе прибавен към спечелените от клуба Шампионска лига, Световно клубно първенство, Суперкупа на Европа и Купата на Краля.

През следващите няколко месеца формата на португалеца обаче драстично спадна, а в клуба настана истинска паника, след като ключови играчи като Лука Модрич, Карим Бензема и Гарет Бейл бяха контузени и на практика нямаше кой да вкарва голове за "белия балет".

От там на татък всичко е история - Атлетико отново препъна "кралския клуб", този път за Купата на Краля, последва и драмата срещу Ювентус, който отсрани тима от Шампионска лига.

Така че Пике най-вероятно бе прав, Кевин Ролдън бе този, от когото започнаха драмите в отбора на Реал. Е, и няколко часа по-рано при дербито с Атлетико...