Министър Кралев представи реновирания Национален стадион „Васил Левски“

галерия:

снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи реновирания Национален стадион „Васил Левски“.      

На събитието присъстваха селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, зам.-изпълнителните директори на БФС Антон Попов и Павел Колев, изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов и съветникът на министър-председателя Бойко Борисов - Свилен Нейков.    

„Радвам се, че имаме възможност да представим продължението на инвестиционната програма на нашето правителство, една част от която е реконструкцията на Националния стадион. Целият ремонт възлиза на около 1 млн. с ДДС. Тревното покритие е сменено изцяло и е на стойност 300 хил. лв. без ДДС.  Таблото е за около 400 хил. лева. Нарочно избрахме представянето да бъде в 14,00 ч., защото светлината е най-ярка и виждате, че разделителната му способност е перфектна. Таблото е с много високо качество, производство е на китайска фирма, но такива табла има на Олимпийския стадион в Шанхай, на Бродуей, на различни стадиони в САЩ. Цената за ремонта е много добра. За 200 хил. лева бяха оправени пътеводите, поливната инсталация, дилатационните фуги, за да се спрат течовете в атлетическата писта“, каза Красен Кралев.      

4147443

Министърът подчерта, че са спазени заложените срокове и съоръжението е в пълна готовност за много важния мач, който националният отбор по футбол ще играе срещу Норвегия.

„Пожелавам им успех и да тръгнем с победа на новия терен. Да са живи и здрави, да няма контузии и да се представят достойно, за да могат да се класират на бараж за Европейското първенство“, обърна се министърът към футболистите.     

4147442

Кралев разясни подробности и за останалите реконструкции на спортни обекти, които предвиждат министерството и търговските дружества Национална спорта база ЕАД и Академика 2011. Приключила е обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонтни дейности на зала „София“ и предстои подписване на договор. Те ще бъдат за около 1 млн. лева и ще завършат за около 100 дни. Приключила е подготовката на поръчките за зала „Фестивална“ и „Зимния дворец“. Прогнозните срокове за ремонт на зала „Фестивална“ са между 4 и 6 месеца, а за „Зимния дворец“ е около 1 година. Стартът на реконструкциите обаче зависи от това дали ще има обжалвания на обществените поръчки. По предварителните разчети ремонтът на Зимния дворец ще е за около 30 млн. лева, а на зала „Фестивална“ за около 4 млн. лева.  „За да няма изненади, когато се отвори „Зимния дворец“, направихме изключително подробно обследване. Знаете, че във Варна малко се избърза с изчисленията на приблизителните стойности, за които трябваше да бъде направен ремонтът. И когато се отвори „Двореца на културата и спорта“ се видяха безобразията, които са направени при строежа на залата. Мисля, че този риск е избегнат, не би трябвало да има изненади и изпълнителят ще се справи рамките на тези 30 млн. лв.“, завърши министър Кралев.