Безпощаден ЦСКА наниза 11 на ФК Сарая

галерия:

снимка: Facebook / ЦСКА

Отборът на ЦСКА продължава пълната си доминация от началото на сезона и днес победи ФК сарая с 11:0 в мач от турнира за Купата на България. Хеттрик за "червените" реализира Хазуров, два добави Божилов, а с по един се отчетоха Райчев, Йорданов, Цветков, Кикарин, Динчев, а Костов си вкара автогол.

Не бяха изминали и 120 секудни, когато Виктор Райчев откри резултата. Защитникът се възползва от центриране на Владислав Узунов и изпревари играч на Сарая, за да прехвърли стража на домакините - 1:0.

Очаквано играта се настани изцяло пред вратата на Сарая, като "червените" не спираха да търсят второ попадение, но вратарят Спасов предотврати такова в 9-тата минута след удар на Петър Витанов.

19 минути след началото на срещата резултатът бе удвоен. Костадин Хазуров бе намерен добре от Николай Цветков, след което нападателят се освободи добре от двама в синьо и нямаше проблем да реализира - 2:0.

4147450

В 25-тата минута Йорданов комбинира добре с Янков, който опита техничен удар със странична ножица, но в ситуацията, последният бе в положение на засада и играта бе спряна.

14 минути преди края на първата част се стигна и до трети гол. Добра атака на "червените" от дясно доведе до центриране, но топката срещна тялото Костов, при което се стигна до автогол и 3:0.

Пет минути по-късно Хазуров отбеляза втория си гол в срещата. Атака през центъра доведе до мощен шут, който срещна напречната греда на Спасов, но след това атаката на "червените" успя да комбинира в малкото наказателно поле, неубезспокояван от играчи на Сарая и в крайна сметка кълбото стигна до Хазуров, който от близко разстояние се разписа за 4:0.

След още пет минути резултатът набъбна до 5:0. Хазуров бе изведен добре от дясно и нападателят напредна, след което подаде към Радой Божилов, който също от близо разстреля Спасов.

4147446

След по-малко от 120 секунди Хазуров реализира своя хеттрик, след добро центриране от дясно, той засече топката току пред стража на домакините.

В продължението на първата част Петър Виданов бе изведен в наказателното поле, но той остави топката за Кирил Динчев, което доведе до гол и от десния бек на "червените" - 7:0.

От началото на втората част момчетата на Христо Янев показаха, че нямат намерение да жалят противника си. В 47-та минута центриране на Васил Попов, Преслав Йорданов отклони и Радой Божилов вкара в опразнената врата.

4147451

Шест минути след подновяването на играта и Йорданов се разписа във вратата на Сарая, след като получи добър пас и с прецизен завършващ удар направи 9:0.

В 67-та минута изненадващо домакините стигнаха до попадение, след като при изпълнение на корнер Воденичаров стреля от границата на наказателното поле и топката влетя в мрежата, но при положението играч в синьо пречеше на Анатоли Господинов и попадението бе отменено заради засада.

Пет минути преди края на срещата Милен Кикарин напредна от дясно и намери свободния Николай Цветков, който необезспокояван направи резултата двуцифрен. Три минути по-късно и самият Кикарин се разписа, след като бе оставен непокрит в наказателното поле на Сарая.

Няма спор, че ЦСКА е фаворитът в срещата, тъй като футболистите на Христо Янев показаха блестящи резултати от началото на първенството във В група и все още не са допуснали гол във вратата си. Като допълнение може да се каже, че противникът им е от четвъртата дивизия на българския футбол, където заема предпоследното място. 

За да стигне до тази фаза на турнира Сарая спечели срещу Чико (Бяга) с 2:0, докато съперникът им се справи със София 2010 след 4:0 и със Септември след 1:0.

Домакините излезнаха в състав : Спасов, Аршинков, Петров, Костов, Петров, Игнатов, Шиеков, Йорданов, Спасов, Воденичаров, Янков.

Христо Янев изведе на стадион "Георги Бенковски" Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Иванов, Бранеков, Витанов, Божилов, Райчев, Цветков, Узунов, Хазуров