Топ 20: Трансферите на лятото

галерия:

Летният трансферен пазар затвори и е време да разберем кой е направил най-добрите покупки през последните три месеца. 

20. Анхел ди Мария - Манчестър Юнайтед - Пари Сен Жермен - не бе изминала и година от привличането на Ди Мария на "Олд Трафорд" преди той да си събере багажа и да замине за Париж. "Червените дяволи" похарчиха рекордните за Острова 59,7 милиона паунда, само за да разберат, че аржентинецът и мениджърът на клуба Луис ван Гаал не могат да изгладят различията помежду си. От този факт се възползва френския шампион, който даде 44 милиона паунда и прибра крилото на "Парк де Пренс".

4146172

19. Дъглас Коста - Шахтьор (Донецк) - Байерн (Мюнхен) - Бразилският нападател направи много силен сезон в украинския тим и това не бе подминато от грандовете в Европа. Първи до тарана "стигна" Пеп Гуардиола, като той извади 30 милиона евро и отмъкна Коста под носа на останалите тимове.

18. Джофри Кондогбиа - Монако - Интер - Френският национал замени Лига 1 със Серия А, като трябваше да изчака градските съперници Интер и Милан да се разберат помежду си кой да подпише с него. В крайна сметка "нерадзурите" платиха 30 милиона евро и се подсилиха с Кондогбия.

17. Арда Туран - Атлетико (Мадрид) - Барселона - Турският национал подписа с Барса за 41 милиона евро, въпреки че няма да може да играе за клуба до края на 2015 година заради забраната на каталунците да купуват играчи.

16. Карлос Бака - Севила - Милан - Колумбийският национал премина от Севиля в Милан, след като помогна на испанците да защитят трофея си в Лига Европа.

15. Кевин де Бройне - Волфсбург - Манчестър Сити - Това бе една от сагите на трансферното лято, като в крайна сметка белгийският национал премина на "Етихад" за рекордната за клуба сума от 55 милиона паунда.

4147329

14. Алекс Сандро - Порто - Ювентус - Италианският шампион успя да привлече бразилския ляв бек в сделка за 26 милиона евро, като подписа с него за пет години.

13. Данило - Порто - Реал Мадрид - Бразилецът премина на "Сантяго Бернабеу" за сумата от 31,5 милиона евро и подписа шест-годишен договор.

12. Николас Отаменди - Валенсия - Манчестър Сити - Аржентинският национал бе преследван от Манчестър Юнайтед преди в "битката" да се включи и градският им съперник, който в крайна сметка го взе за 32 милиона евро. Централният бранител подписа за пет години и ще трябва да се бори за титулярно място с отлично-представящите се Венсан Компани и Елакуим Мангала.

11. Педро - Барселона - Челси - Испанското крило бе поредният футболист, който се изплъзна на "червените дяволи". 20-кратните шампиони на Англия чакаха до последно, за да могат да свалят цената му, но в крайна сметка Челси плати толкова, колкото искаше Барса (30 милиона евро) и го взе в редиците си.

4146854

10. Джаксън Мартинес - Порто - Атлетико (Мадрид) - Клубът от Мадрид заплати 35 милиона евро, колкото бе и клаузата в договора му, за правата на нападателя, за да го доведе на "Висенте Калдерон".

9. Матео Дармиан - Торино - Манчестър Юнайтед - Според медиите в Англия "червените дяволи" са платили 12 милиона паунда за правата на десния бек.

8. Яник Ферейра Караско - Монако - Атлетико (Мадрид) - Според Диего Симеоне това ще бъде заместникът на Арда Туран в клуба, като за него "дюшекчиите" платиха 20 милиона евро.

7. Рахийм Стърлинг - Ливърпул - Манчестър Сити - 20-годишното крило се превърна в най-скъпия английски играч, след като "гражданите" броиха за него 49 милиона паунда.

6. Мемфис Депай - ПСВ - Манчестър Юнайтед - През миналата кампания холандецът вкара страхотните 22 гола и се превърна в трансферна цел №1 на Ливърпул. Приятелските отношения между мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал и младия футболист дадоха резултат и той премина на "Олд Трафорд". Трансферната сума е 25 милиона паунда.

5. Морган Шнайдерлин - Саутхямптън - Манчестър Юнайтед - Харченето на пари за нови играчи от Манчестър Юнайтед продължи и те платиха 25 милиона паунда за централния полузащитник, който подписа договор за 4 години.

4. Петър Чех - Челси - Арсенал - Вратарят напусна "Стамфорд Бридж" след 11 успешни сезона и се присъедини към градския съперник за сумата от 10 милиона паунда.

4145715

3. Лейвин Курзава - Монако - ПСЖ - Курзава премина на "Парк де Пренс" за 23 милиона евро няколко дни, след като "монегаските" не успяха да се класират за груповата фаза на Шампионска лига. 

2. Юлиан Дракслер - Шалке - Волфсбург - След като бе свързван с трансфер в Ювентус, в крайна сметка халфът премина на "Фолксфаген Арена", за да замени напусналия Кевин де Бройне.

1. Артуро Видал - Ювентус - Байерн (Мюнхен) - Чилийският национал замени Серия А с Бундеслига за 37 милиона евро, като подписа за 4 години с немския шампион.

4146677