Димитър Бербатов подписа с гръцкия ПАОК, не успяха да го картотекират за Европа

снимка: БТА/AP

Димитър Бербатов вече е футболист на гръцкия гранд ПАОК (Солун), научи "24 часа". Трансферът ще бъде обявен официално до няколко часа, като ще се изчака съобщението на клуба.

34-годишният централен нападател не успя да се споразумее с "Астън Вила" и заради това предпочете офертата на съседите. Така Митко ще играе в четвъртото си първенство след "А" група. Той рита в Бундеслигата за "Байер" (Левекузен), в английската Висша лига за "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Фулъм", и във френската Лига 1 за "Монако". 

От това лято Бербатов бе свободен агент. 

Изненадващият трансфер на Димитър Бербатов в ПАОК хвърли в екстаз феновете на солунския клуб, но новината от сутринта набързо отрезви всички. Българинът няма да може да бъде картотекиран за Лига Европа, обяви sport24.gr.

Бербатов каза "да" на ПАОК малко след 1 часа през изминалата нощ, и ръководството на гърците направи и невъзможното, за да го впише в регистъра и да получи той право да носи "черно-белия" екип в Европа.

УЕФА обаче отказа да включи Бербатов, защото срокът за картотекиране бе изтекъл. Това означава, че българският нападател ще може да играе в евротурнирите само ако ПАОК продължи извън груповата фаза на Лига Европа.

ПАОК е в група С на Лига Европа заедно с Борусия Дортмунд, Краснодар и Кабала.