Анхел ди Мария разкри каква е причната да напусне Манчестър Юнайтед

галерия:

снимка: БТА/AP

Анхел ди Мария разкри, че причината да напусне Манчестър Юнайтед след само една година на "Олд Трафорд" е философията на мениджъра Луис ван Гаал за футбола.

27-годишният аржентински национал пристигна в Манчестър за 75 милиона евро през миналото лято, след като няколко месеца преди това бе спечелил Шампионска лига с Реал Мадрид.

Сега вече Ди Мария е играч на Пари Сен Жермен, а през уикенда изигра силен мач за новия си тим при победата с 3:0 над Монако, когато асистира на Езекиел Лавеци за третия гол при суепха с 3:0.

"Ван Гаал има собствено виждане за футбола и това бе една от причините да искам да играя в Юнайтед. За мен обаче се оказа трудно да свикна с методите му, като на няколко пъти се карахме.

Сезонът в Англия започна добре, но след това се контузих. Когато отново бях готов за игра Ван Гаал ми съобщи, че вече имам нов пост на терена.

В момента, в който се свързах с Лоран Блан, той ми обеща, че ще играя там, където играх и докато бях в Реал Мадрид", сподели аржентинецът пред "ESPN Radio".

След това футболистът на "албиселесте" отговори и на въпроси относно това, колко е важен Лионел Меси за южноамериканската държава.

"Следващата Копа Америка е най-голямата ни цел. Никой не можеше да види разочарованието в нас след загубата от Чили - ние бяхме унищожени. Няма спор, че Меси е най-важният ни играч, без него ще е много по-трудно", завърши Ди Мария.

През лятото на 2016 година ще се проведе отново надпреварата Копа Америка, като по този начин ще се отбележи 100-годишният юбилей на игрите, като първата надпревара е била в Аржентина през 1916. Следващото лято тя ще се проведе в САЩ и в нея ще вземат участие 16 отбора.