Интер взе Фелипе Мело, праща Ернанес в Юве?

снимка: БТА/AP

Изненадващ трансфер е на път да осъществи италианският шампион Ювентус. „Старата госпожа“ още не може да се сдобие с креативен полузащитник, а започна сезона ужасяващо с две поредни загуби в Серия А.

„Гадзета дело спорт“ информира, че Юве е готов да плати 11 милиона евро за бразилския полузащитник на Интер Ернанес, който направи име в Италия с екипа на Лацио. Ернанес не се ползва с доверието на треньора Роберто Манчини, който предпочита (особено този сезон) да използва Марсело Брозович на позицията „трекуартиста“ (или на типична десетка).

Ернанес с удоволствие ще премине в торинския колос, а Интер явно няма нищо против да се раздели с него, след като вече си осигури подписа на Фелипе Мело от Галатасарай, който пък изкара силен период в Ювентус преди години.

Мело не е типичен креативен халф като Ернанес, но явно Манчини има намерение да използва или Брозович, или Гуарин на позицията зад двамата си нападатели в схема 4-3-1-2. Ернанес пък изглежда е решение на пробойната в халфовата линия на Ювентус, която оставиха Артуро Видал и Андреа Пирло.