Манчестър Юнайтед все по-близо до Антони Марсиал

снимка: asmonaco.com

По-всичко изглежда, че Манчестър Юнайтед ще привлече Антони Марсиал от Монако. Френската футболна федерация потвърди, че нападателят е пуснат от националния тим, за да пътува до Англия.

На сайта на федерацията пише:

"Антони Марсиал се присъедини към националния отбор в понеделник, след което поиска разрешение от Дидие Дешан да пътува за Манчестър, където да подпише договор с "червените дяволи".

Очаква се Манчестър Юнайтед да плати 50 милиона евро на Монако за услугите на французина.

За миналия сезон Антони Марсиал е изиграл 1830 минути, като е отбелязал 9 гола. Той отстъпва по голове на топ стрелците на Висшата лига, сред които са Уейн Рууни, Хари Кейн, Саидо Берахино и Дани Ингс. Играчът на Монако обаче е изиграл почти двойно по-малко минути от изброените играчи. Уейн Рууни е вкарал топката 12 пъти в мрежата на противника, но е изиграл 2872 минути. Хари Кейн, който направи блестящ сезон с Тотнъм е изиграл около 700 минути повече от Марсиал, в които реализирал 21 попадения. Саидо Берахино е участвал за Уест Бромич 2925 минути, като е отбелязъл 14 пъти. Дани Ингс пък е играл най-много от всички. Бившият вече нападател на Бърнли изигра 3025 минути за състава, в които отбеляза 11 гола.