Ключов играч за Норвегия пропуска мача с България

снимка: БТА/AP

Съперникът на България за третото място в групата за европейските квалификации Норвегия получи голям удар дни преди срещата с "трикольорите" в София. "Викингите" няма да могат да разчитат на централния си нападател Джошуа Кинг.

23-годишният таран на Борнемут е получил контузия и отпада от сметките на селекционера Пер-Матиас Хьогомо. Кинг, който има 17 мача и 4 гола за Норвегия до момента, не игра през уикенда за своя клуб Борнемут в срещата с Лестър (1:1) в Премиър лийг.

Той страда от разтежение на адукторите и това е причината да не може да играе и срещу България и след това и срещу Хърватия.

"Не мисля, че ще имам нужното време да се възстановя и да играя. Не бива да се бърза с връщането ми, за да не се стигне до усложнение и разкъсване. Имам напрежение в адукторите и най-вероятно става въпрос за разтежение.

По-вероятно е да не играя срещу България и Хърватия", призна и самият играч. Това е неприятна новина за Хьогмо, тъй како Джошуа Кинг се наложи като основен нападател за норвежците напоследък.

В негово отсъствие наставникът ще избира между Джо инге Бергет от Малмьо, Адама Диоманде от Стабек и Александър Сьодерлунд от Розенборг.