Рома спечели дербито в Италия, втора поредна загуба за Юве (ВИДЕО)

снимка: twitter

Отборът на Рома спечели дербито на втория кръг на италианската Серия А, след като се наложи с 2:1 над шампиона Ювентус на своя "Стадио Олимпико". Точни за домакините бяха Миралем Пянич и Един Джеко, а за "старата госпожа" се разписа Пауло Дибала.

В първия си мач от сезон 2015/2016 "вълците" направиха 1:1 с Верона, а след днешната победа те събраха актив от 4 точки и заемат втората позиция.

За шампионите това се оказа втора поредна загуба и те се нареждат на 17-то място без спечелена точка, след като на старта паднаха с 1:0 от Удинезе у дома.

Първото полувреме бе доста "постно", като ще се запомни единствено с жълтите картони на Пол Погба и Джорджо Киелини. Втората част обаче започна с по-добра игра и на двата тима, но момчетата на Руди Гарсия първи се възполваха от шансовете си. 16 минути след подновяването на играта резултатът бе открит, след като Миралем Пянич разпечата вратата на Юве от пряксвободен удар.

В рамките на няколко минути Патрис Евра си изкара два жълти картона и бе изгонен от главния съдия Андреа Рицоли. В 66-тата минута и резервният вратар Рубиньо бе изгонен от скамейката на тима, след като си позволи обидни реплики към съдията.

Изгонването на Евра даде моментален резултат и минута по-късно резултатът бе удвоен. Един Джеко вкара първия си гол в Серия А, след като получи добро центриране и с глава направи 2:0.

В крайна сметка Пауло Дибала успя да върне едно попадение три минути преди края на срещата, но това се оказа недостатъчно за спасение от загубата. 


| AS Roma 2-1 Juventus |All Goals and...by vcreateproduction