Суонси нанесе първо поражение на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

снимка: twitter / premier league

Отборът на Суонси победи Манчестър Юнайтед с 2:1 на своя "Либърти Стейдиъм" в мач от 4-ия кръг на английската Висша лига. 

"Лебедите" записаха четвърти пореден мач без поражение, след като на старта направиха 2:2 с Челси, след което победиха Нюкасъл с 2:0 и ново равенство, но този път 1:1 със Съндърланд. 

"Червените дяволи" допускат първо поражение след победите над Тотнъм и Астън Вила и равенството с Нюкасъл.

През първите 45 минути Суонси имаха по-добрите положения, като нападателят Бафетимби Гомис направи няколко непростими пропуска, а за капак на всичко нацели и страничната греда на вратата на Серхио Ромеро. Гилфи Сигурдсон също се отчете с пропуск за домакините, след като бе изведен от Гомис, но в крайна сметка би покрай вратаря. 

Юнайтед от своя страна не показа добра игра в нападение, като единствено в края застрашиха по-опасно Лукаш Фабиански, но опитът за прехвърлящ удар на нападателя се оказа в ръцете на стража.

Втората част бе доста по-отворена и три минути след подновяването на играта момчетата на Луис ван Гаал излезнаха напред в резултата. Люк Шоу напредна добре в половината на домакините и прецизно намери Хуан Мата на далечната греда, като испанецът нямаше проблем от близко да реализира - 1:0.

Играчите на Гари Монк също започнаха да поглеждат по-често към "червената" врата и това даде резултат. В 61-вата минута Гилфи Сигурдсон проби от дясно и центрира в наказателното поле, където на правилното място бе лятното попълнение Андре Аю, който с глава засече за 1:1.

Не бяха изминали и пет минути игра, когато "лебедите" отново се прегръщаха пред аплодиращата ги публика. Вълшебен пас от Аю стигна до Гомис, а нападателя от своя страна елегантно промуши кълбото под плонжа на Ромеро, за да отбележи своя четвърти гол в четвъртия мач на Суонси.

До края на срещата и двамата мениджъри направиха промени, като Ван Гаал търсеше обрата, докато колегата му опита да запази резултата. В крайна сметка Гари Монк надделя над по-именития си съперник и в крайна сметка той и момчетата му грабнаха трите точки.

 По-рано днес в другия двубой от четвъртия кръг Саутхямптън записа първа победа, като спечели с 3:0 като домакин над Норич.


Full highlights HD | Swansea City Vs Manchester...by letshavefun-channel