Пестелива игра донесе минимална победа на Арсенал над Нюкасъл (ВИДЕО)

галерия:

снимка: premierleague.com

Отборът на Арсенал постигна втора победа от началото на сезона, като победи с минималното 1:0 като гост Нюкасъл, а единственото попадение реализира капитанът на "свраките" Фабрисио Колочини, в когото се удари топката след удар на Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Интересното от началото на кампанията е, че "артилеристите" нямат победа като домакин, след загуба от Уест Хям и 0:0 с Ливърпул, но като гост лондончани са безгрешни - две от две.

За Нюкасъл това е четвърти пореден мач без победа и общо втора загуба от началото на сезон 2015/2016.

4147270

Първите 10 минути от срещата бяха спокойни за двамата вратари, тъй като пред тях не бе организирано нищо интересно. Арсенал опитваше с дълги пасове да търси скоростта на Тио уолкът в предни позиции, докато "джордитата" предимно играеха дефанзивно в средата на терена.

В 13-тата минута Ектор Белерин навлезе в наказателното поле на противника и бе настъпен от Флориан Товен, но сигнал на Андре Маринът не последва. Веднага след това "свраките" реагираха с контраатака, при която Муса Сисоко стреля в страни от вратата.

В 16-тата минута Нюкасъл остана с човек по-малко, след като Александър Митрович фаулира грубо Франсис Коклен, но Маринър преувеличи с наказанието и взе решение да изгони нападателя директно.

Постепенно играта се накъса, като в жълто бяха декорирани още Муса Сисоко, Шансел Мбемба и Товен. До 30-тата минута преобладаваха нарушенията около средата на терена, за които главният арбитър бе задължен да предупреди официално играчите на Стив Макларън.

В 31-вата минута гостите бяха близко до откриване на резултата. Алексис Санчес стреля от дистанция, Тим Крул изби топката, но тя попадна на крака на Тио Уолкът. Нападателят обаче нанесе изненадващо неточен удар и от около метър не успя изведе тима си напред в резултата.

До края на първата част не се случи нищо интересно, но момчетата на Арсен Венгер излезнаха по-мотивирани и това даде резултат. Седем минути след подновяването на играта натискът даде резултат и те излезнаха напред в резултата. "Артилеристите" организираха добра атака през центъра, Санти Касорла пробва изстрел, който бе блокиран. Веднага след това Аарън Рамзи стреля но Тим Крул спаси, а кълбото попадна на крака на Алекс Окслейд-Чембърлейн. Младият англичанин веднага нанесе изстрел, който се удари в крака на Фабрисио Колочини и стана неспасяем за стража на "свраките".

До 70-тата минута мачът "вървеше" спокойно, като на няколко пъти играчите на Арсенал обстрелваха вратата на Крул, но вратарят нямаше проблем при нито един от изстрелите.

Двамата треньори предприеха и по една смяна, като Оливие Жиру замени Тио Уолкъв за гостуващия тим, а Стив Макларън замени Върнон Анита, а на негово място се появи Айоса Перес.

До края на срещата лондонският тим опита да отбележи още няколко попадения, но без успех, а причината се казваше Тим Крул. Въпреки това "свраките" не успяха да организират нищо опасно, с което да се доберат поне до равенството и в крайна сметка записаха четвърти пореден мач без победа.

Домакините започнаха трудно сезона спечелвайки едва две точки след равенства със Саутхямтън (2:2) и Манчестър Юнайтед (0:0) и загубиха с 2:0 от Суонси.

"Топчиите" също стартираха неубедително, след като загубиха от Уест Хям на старта с 2:0, последва победа над Кристъл Палас с 2:1 и равенство с Ливърпул в последния кръг - 0:0.

"Свраките" ще стартира с Тим Крул, Дарил Янмаат, Шансел Мбемба, Фабрисио Колочини, Масадио Хайдара, Върнон Анита, Джак Колбак, Муса Сисоко, Джорджиньо Вайналдум, Флориан Товен и Александър Митрович.

Гостите ще излезнат в състав Петър Чех, Ектор Белерин, Лоран Косчелни, Габриел, Начо Монреал, Франсис Коклен, Санти Касорла, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Аарън Рамзи, Алексис Санчес и Тио Уолкът.