Божинов ще се лекува в националния отбор

снимка: Булфото

Според лекарските прогнози Валери Божинов отпада за мачовете на националния отбор с Норвегия на 3 септември в София и на 6-и с Италия в Палермо, пише "Труд". Футболистът на сръбския Партизан се контузи лошо в злополучния реванш от плейофите на Шампионска лига с БАТЕ (Борисов), спечелен само с 2:1, и бе заменен принудително. Игралият за 11 европейски отбора футболист има разтежение на връзките на левия глезен. 29-годишният Божинов трудно ходи и пусна зловеща снимка на подутия си глезен в социалните мрежи.

Ядрено-магнитният резонанс е показал, че няма счупване, но освен капсулата са засегнати и връзките на глезена.

Бож обаче е убедил селекционера Ивайло Петев, лекаря на "трикольорите" д-р Валери Великов и кондиционния треньор Роко Перота да го приемат да се лекува в започващия в неделя лагер на „трикольорите“ в Правец. Играчът имал план да прави двуразови възстановителни тренировки и така да стане готов за сблъсъка с Италия.

Петев все пак се застрахова и повика Димитър Рангелов от турския „Коняспор“ на мястото на Божинов. По подобен сценарий Валери тренира след травма три седмици индивидуално с Перота в София и изненадващо се появи през второто полувреме на „Васил Левски“ срещу Италия (2:2) през март. Твърди се, че Петев планирал Андрей Гълъбинов да замени Бож, но след интервю на играещия в италианския втородивизионен „Новара“ нападател в наша медия е променил решението си.