Къде ще гледаме Серия А и Лига 1 този сезон?

снимка: БТА/AP

Мачовете от всеки кръг на Лига 1, както и срещите от Купата на Лигата на Франция ще бъдат предавани ексклузивно за България по двата спортни канала Diema Sport и Diema Sport 2 от 8 август 2015.

Придобитите права за излъчване са за период от три години (до 2018 година) и се отнасят както за телевизионните, така и за мобилните и дигиталните платформи на Нова Броудкастинг Груп. Висшата дивизия във френския футбол - Лига 1 - включва общо 38 кръга на сезон, които се играят от 20 тима от август до май, а в Купата на Лигата на Франция участват единствено професионалните футболни клубове във Франция и мачовете се играят по схема на директна елиминация.

В допълнение към най-качествените мачове от френския футбол в HD качество, зрителите на Diema Sport и Diema Sport 2 ще могат да проследяват и ежеседмично предавания, посветени на подготовката на отборите за всеки кръг, както и две обзорни предавания - в събота и неделя. Акцентите и анализите ще бъдат важна част от коментарните студиа, съпътстващи интересните двубои.

bTV Media Group закупи правата за излъчване на едно от най-интересните футболни първенства в Европа – италианската Серия А за следващите три години. Феновете на Калчото ще имат възможността да проследят най-интересните двубои както и досега в ефира на bTV Action, RING.BG и на онлайн платформата voyo.bg.

Каналите от медийната група са единствените в България, които ще показват шампионата, който започва на 22 август.