Нови лица блестят за Монако в Шампионска лига (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Новите попълнения Стефан ел Шарауи и Иван Кавалейро се разписаха при разгрома с 4:0 на Монако над швейцарския Йънг Бойс, който прати бившият отбор на Димитър Бербатов в плейофите на Шампионска лига.

По-високата класа на възпитаниците на Леонардо Жардим бе видима и в този двубой, след като първият мач в Швейцария бе спечелен също убедително с 3:1. Така напълно очаквано четвъртфиналистът в Шампионска лига от миналия сезон си осигури участие в последната фаза на квалификациите.

Най-сериозните съперници, които Монако може да срещне в плейофите, са Манчестър Юнайтед и Лацио. Жребият ще бъде изтеглен в петък след края на третия квалификационен кръг и в Лига Европа.

4146095

Закупеният от Бенфика 21-годишен португалски нападател Иван Кавалейро откри резултата в 54-ата минута и материализира по-добрата игра на Монако в срещата. Монегаските платиха 15 милиона паунда за Кавалейро и той вече откри головата си сметка през сезона.

4146096

Лайвен Кюрзава покачи на 2:0 в 64-ата минута, а изгряващата млада звезда на френския футбол Антони Марсиал реализира третото попадение за домакините в 70-ата. В 77-ата (само три след като замени Кавалейро) привлеченият от Милан Стефан ел Шарауи се възползва от подаване на друг нов футболист – Гидо Карийо, за да отбележи първия си гол с екипа на тима от Княжеството – 4:0.