Левски пак олекна с няколко хиляди заради феновете

снимка: БГНЕС

Три хиляди лева глоба наложи Дисциплинарната комисия на БФС на Левски заради феновете на тима по време на дербито от третия кръг на А група с Лудогорец в Разград. Привържениците се постараха да създадат подобаваща атмосфера, както обикновено, но прийомите им отново не останаха незабелязани от ръководството на футбола у нас.

Заради използването на пиротехнически изделия Левски ще трябва да плати две хиляди лева, а още хиляда са заради другата най-често срещана причина – хвърляне на предмети.

Ботев е глобен с 2300 лева поради същите причини, с единствената разлика, че 300 лева е глобата на „канарите“ заради въпросното хвърляне на предмети по време на дербито с Локомотив (Пловдив).

„Смърфовете“ пък не са глобени, но са заставени да поправят щетите по стадиона в квартал „Коматево“.

Дисциплинарната комисия спря правата на полузащитника на Черно море Мехди Бурабия и призова длъжностните лица на мача със Славия на следващото си заседание. Той бе изгонен в 85-ата минута, след като ритна без топка съперник. Мехди пропуска съботното домакинство с Левски, но може да бъде наказан и за повече от един мач.

В Б група Локо (Мездра) е предупреден с лишаване от домакинство за навлизане на публика в мача от втория кръг със Созопол (1:3).