Де Бройне: Няма да пришпорвам Волфсбург да ме продава

снимка: БТА/AP

Звездата на Волфсбург Кевин Де Бройне обяви, че няма да пришпорва клуба си да го продаде, но разкри, че не може да пренебрегне интереса на Манчестър Сити.

Според сайтът Goal.com “гражданите“ са сигурни в привличането на 24-годишния халф преди края на трансферния прозорец, но са готови да чакат решението на играча или клуба му.

Клаус Алофс, спортният директор на „вълците“, призна, че уважават Де Бройне и подходяща оферта ще бъде приета за него.

Самият белгиец пък призна, че няма да създава проблеми на настоящия си отбор:

„Като играч никога не съм създавал проблеми и не мисля да започвам.Трябва да има уважение и от двете страни.

Това е най-доброто решение, но аз не мога да игнорирам интереса към себе си, разбира се. Всеки знае отборите.

Всички те се борят за титлата, което не е нищо. До момента обаче не съм разбрал за официална оферта за мен.Ако дойде такава, ще я изслушам и ще помисля, но до момента не съм чул нищо.“

Белгийският национал бе продаден от Челси преди 19 месеца, след като не успя да спечели титулярно място в конкуренцията на звездите на „сините“, въпреки че започна кампанията през 2013 г., като титуляр в състава на Моуриньо.

Де Бройне отрече предположенията, че може да се върне във Висшата лига, за да докаже на бившия си тим, че е сгрешил, когато го е продал.

„Няма да отида в Англия, за да се доказвам на някого. Бих отишъл там, защото е добро място за мен и за семейството ми, което е най-важно за мен,“ разкри крилото.