Жозе Моуриньо подписа нов 4-годишен договор с Челси

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е подписал нов 4-годишен договор със "сините" и ще продължи да получава заплата от 8,5 милиона паунда на година, твърди "London Evening Standard".

Собственикът на лондонския тим Роман Абрамович е останал изключително доволен от добре свършената работа на Специалния, който през последния сезон спечели Купата на Лигата след победа на финала срещу Тотнъм с 2:0, а в края на сезона Челси триумфира и като шампион на Англия за пръв път от 2010 година.

Моуриньо се завърна на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2013 година, изведе клуба до 1/2-финал в Шампионска лига, но в крайна сметка не успя да спечели нито един трофей. Преди това той прекара три години начело на Реал Мадрид и две на Интер.

Помощниците на Моу Руи Фариа и Силвиньо Лоуро също подписаха нови договори, а екипът ще започне подготовка за новия сезон днес, а на 15 юли Челси ще замине на предсезонно турне в САЩ.

"Господин Абрамович трябва да бъде спокоен. Аз съм в ръцете му. Искам да остана, нямам намерение да ходя никъде. Много съм спокоен на поста си и нямам претенции за по-висока заплата. Той няма нужда да се тревожи, има ме в отбора си. Ако иска да остана, аз съм насреща. Когато пожелае да си тръгна, няма да се бавя. Знам, че той иска да остана и следващата година", сподели в интервю Моуриньо през месец май.

Очаква се новината да бъде съобщена дни преди началото на новия сезон на английската Висша лига.