Бразилски гранд отмъква ас на Лудогорец

снимка: БТА

Двукратният носител на "Копа Либертадорес" Крузейро се надява да отмъкне звездата на Лудогорец Марселиньо, съобщават бразилските медии. В страната на кафето твърдят, че тимът от Бело Оризонте отдавна търси качествен плеймейкър, като се е спрял именно на един от най-опитните футболисти на "орлите". 

Марселиньо е бил предложен на бразилския гранд от голяма мениджърска агенция. Ръководството на клуба пък е готово да предложи на техничаря месечна заплата в размер на 43 хил. евро, която сериозно надвишава възнаграждението му на "Лудогорец Арена". 

Това ще бъде втори опит на Крузейро да се сдобие с правата на четирикратния шампион на България. При първия, когато старши треньор бе Марсело Оливейра, до трансфер не се стигна. Сега обаче начело е легендата Вандерлей Люксембурго. Фактът, че специалистът е бил начело на бразилския национален отбор и колоса Реал Мадрид, може да изиграе важна роля в преговорите. 

На "Минейрао" са наясно, че им предстоят тежки преговори с ръководството на Лудогорец, тъй като българият шампион няма да се раздели лесно с един от най-добрите си футболисти. Евентуалните бъдещи работодатели на Марселиньо ще трябва да платят сериозна трансферна сума, в случай че искат на всяка цена да се сдобият с подписа на атакуващия халф.

"Меридиан Мач"