Големият шанс, който Хуан Роман Рикелме изпусна

снимка: БТА/AP

Хуан Роман Рикелме сподели пред "Mundo Deportivo", че най-голямата грешка и единственото нещо, за което съжалява през цялата си кариера е фактът, че през лятото на 2006 година отказва да премине в Манчестър Юнайтед.

Бившият халф на Барселона помогна на Виляреал да стигне 1/2-финалите в Шампионска лига през 2005/2006 година, но отпадна от Арсенал на крачка от финала. Именно тогава аржентинежът привлича вниманието на сър Алекс Фъргюсън и ръководството на "червените дяволи".

През цялата си кариера Рикелме печели три пъти Копа Либертадорес с Бока Хуниорс, два пъти турнира Интертото с Виляреал, а също помогна и на родината си да се окичи със златото от Олимпийските игри през 2008 година, а отделно е печелил и четири пъти приза за най-добър играч на Аржентина между 2000 и 2011 година.

Рикелме, който се отказа от футбола преди 12 месеца, споделя спомените си от 1/2-финала с Арсенал през 2006 година и по-точно за гостуването в Лондон, когато за пръв път се е срещнал с представители на Юнайтед.

"Единственото нещо, за което съжалявам в цялата си кариера, бе решение, което взех по време на престоя си в хотел в Англия, часове преди 1/2-финала с Арсенал. Хора от ръководството на Манчестър Юнайтед дойдоха да ме купят, а аз казах "не". Причината бе, че се чувствах много комфортно в Испания и сред моите съотборници", споделя Майстора.

След като получиха отказ от Рикелме, от Юнайтед се насочиха към Майкъл Карик от Тотнъм и успешно го привлякоха още същото лято.