Христо Янев: Управлението на г-н Ганчев е на светлинни години от останалите

снимка: btv.bg

Новият старши треньор на ЦСКА Христо Янев даде интервю за феновете на отбора пред bTV, в което говори за управлението на Гриша Ганчев, последния му престой на "Българска армия" както и евентуалните нови, които ще пристигнат в "червения" тим.

"Относно новите играчи - работим по селекцията, не сме сформирали все още групата и очакваме нови футболисти, които ще бъдат предимно българи, които знаят какво значи ЦСКА.

Знам какво ни очаква във В група, аз натрупах опит там с Миньор (Перник) и сега искам да създам в момчетата спокойствие, тъй като терените наистина не са като в А група. 

Преходът от играч в треньор при мен наистина настана доста бързо и това има своите добри и лоши страни. Имах възможност да играя още няколко сезона на добро ниво, но отношението, което видях към българските играчи ме накара да спра с футбола. За това сега искам като треньор да покажа на моите момчета какво отношение всъщност трябва да получават, защото те го заслужават. Също така искам да ги предпазя от негативните неща, които аз видяха и да има предоставя нещо по-хубаво. 

Първият човек, който се свърза с мен бе г-н Ганчев, той ме викна за преговори, след това се срещнах и с г-н Инджов и нито за секунда не се поколебах, след като ме попитаха дали искам да ръководя ЦСКА. 

Като политика, отношение и всичко останало, ръководството на г-н Ганчев в Литекс просто е на светлинни години в сравнение с г-н Томов, Титан и г-н Божков", сподели Христо Янев.