Официално: Челси взима Фалкао под наем

снимка: БТА/AP

Английският шампион Челси потвърди на официалния си сайт сделката с Монако за взимането под наем за предстоящия сезон 2015/16 на колумбийския нападател Радамел Фалкао. Както е известно, „сините“ от самото начало на трансферния прозорец демонстрираха интереса си към Тигъра и отдавна бе известно, че ще го привлекат, но изчакваха края на Копа Америка за финализиране на сделката.

„Много съм щастлив, че се присъединявам към Челси и нямам търпение да започна да работя с новите си съотборници, за да защитим титлата и да направим успешен поход в Европа“, заяви Фалкао, цитиран от сайта на Челси.

29-годишният нападател отбеляза 17 гола в първия си сезон с Монако, които го привлякоха за 50 милиона евро от Атлетико (Мадрид) през 2013 година. Контузия в коляното обаче попречи на Фалкао не само да завърши сезона във френската Лига 1, но и да участва на Световното първенство в Бразилия.

В последствие той бе взет под наем за миналия сезон от Манчестър Юнайтед, но така и не успя да остави сериозна следа на „Олд Трафорд“ и реализира само четири попадения за 29 появи в игра.

Жозе Моуриньо демонстрира увереност, че може отново да „извади най-доброто“ от Тигъра, който впечатли в двата си сезона с екипа на Атлетико (М) и отбеляза общо 70 гола. Един от върховите му моменти за „дюшекчиите“ бе хеттрикът срещу Челси през 2012 година за Суперкупата на Европа.