Манчестър Сити започва трансферното лято с Фабиан Делф

снимка: Guliver/Getty Images

Отборът на Манчестър Сити е във финални преговори с Фабиан Делф от Астън Вила, който ще се превърне в тяхното първо ново попълнение за летния трансферен прозорец.

Делф ще пристигне на "Етихад" за сумата от 8 милиона паунда и ще получава заплата от около 100 000 паунда на седмица. 

Английският национал вече знае, че няма да е неизменен титуляр, а ще трябва да се бори за мястото си в състава, тъй като в тима на "гражданите" има голяма конкуренция в центъра на терена. 

През лятото на 2015 година договорът на Делф трябваше да изтече и той да се превърне в свободен агент, но през януари той подписа ново споразумение с виланите, което бе за четири години и половина и с включена откупна кауза в размер на осем милиона - сума, която не представлява никакъв проблем за отбор като Сити.

Продажбата на халфа ще се отрази сериозно на играта на отбора на мениджъра Тим Шърууд, тъй като в момента и друг ключов играч, Рон Влаар, разглежда оферти на други английски отбори.

Отборът на Ливърпул имаше голямо желание да привлече и трети от "големите" имена на "Вила Парк" - Кристиан Бентеке, но сумата от 32,7 милиона паунда, която бирмингамци искат за него, изглежда голяма "хапка" за мърсисайдци.

От своя страна "небесно сините" се надяват този трансфер само да покаже какви големи намерения имат за лятната селекция, като в плановете им попадат още Рахийм Стърлинг, Пол Погба.