Баждеков: Българска фирма е новият инвеститор в Левски

снимка: Булфото

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков отговори на въпроси на журналисти, които бяха свързани с новия спонсор, който ще подкрепи "сините", както и за напрежението между отбора и феновете поради промяната на президентския пост, както и за дълговете на столичния тим.

Желанието на Баждеков е отборът на Левски да успее в близките години да си "стъпи на краката" и да си върне имиджа, който е изгубил в последно време.

"Надяваме се до края на месец юли да се решат нещата със стабилизирането на клуба и да започнем да изпълняваме програмата, която сме избрали за клуба. Новият спонсор на Левски ще бъде българска фирма, но за сега няма да бъде разкрито името ѝ.

Имаше напрежение с феновете, но вече всичко е наред, даже сега отивам на среща с тях, за да обсъдим цените на билетите и на абонаментните карти за предстоящия сезон. Надявам се до края на деня да се разберем за цените. В последната година показахме, че клуба и привържениците могат да си помагат и според мен това се забелязва. Присъствието на феновете може само да помогне, но не мога да коментирам дали ще им бъдат прехвърлени 15% от акциите на Левски. Новите собственици съобщиха, че те ще разгледат случая и ще решат.

За последните 10 години сме платили над 14 милиона лева данъци на държавата и имаме само едно забавено плащане за две години и половина. Взехме лиценз, беше трудно, но това бе най-голямата ни цел преди началото на сезон", сподели Баждеков.