Какво да очакваме от Аржентина - Парагвай?

снимка: БТА/AP

Един от фаворитите Аржентина се изправя срещу отбора на Парагвай, който успя да достигне до полуфиналите в тазгодишната Копа Америка.

Въпреки че се изправят срещу куп от звезди, сред които и Лео Меси, нападателят на „гуараните“ Нелсон Валдес е решен да не позволяват на „гаучосите“ да контролират владението на топката в мача помежду им.

Двата отбора ще се срещнат за втори път в това издание на турнира, след като вече играха в груповата фаза, завършвайки 2-2.

Аржентина контролираше събитията на терена и поведе с 2-0 през първото полувреме, но след голяма битка през второто, отборът на Рамон Диас успя да шокира аржентинците и стигна до равенството.

След този мач Парагвай продължи с доброто си представяне, като завърши наравно с Уругвай, но победи Бразилия на дузпи в четвъртфиналите, за да си осигури нов сблъсък с момчетата на Херардо Мартино.

„Не искаме да допускаме същите грешки като в първия двубой – да се върнем назад и да не играем с топката. Искаме да накараме хората да ни уважават отново.

Ние сме сред четирите най-силни отбора в Южна Америка, но искаме повече.“ разкри Валдес.

Парагвай е печелил Копа Америка 2 пъти в историята си – през 1953 г. и 1979 г, а през 2011 г. червено-белите играха финал, който загубиха от Уругвай.

Аржентина пък стигна до този етап на надпреварата, след като преди това надви Колумбия след дузпи.

Отборът на мегазвездата на световния футбол Лионел Меси е смятан за големия фаворит за връщането на трофея в Аржентина за първи път от 1993 г. насам.

Халфът Хавиер Пасторе похвали работата на Тата Мартион начело на отбора, но обяви, че не се залъгват къде точно се намират в момента – само 4 гола на сметката на Аржентина от началото на турнира.

„Мисля че мачът ни срещу Колумбия беше най-добрият ни под ръководството на Тата. Играхме перфектно, но все още не вкарваме много голове.

С головите машини Лео Меси и Серхио Агуеро, синьо-белите се очаква да намерят головата си форма.

В опасност за тях обаче може да се превърне фактът, че и двамата играчи, както и Хавиер Масчерано, имат натрупани жълти картони и при само още един могат да пропуснат евентуален финал – първи за тях в турнира от 2007 година насам, когато загубиха от Бразилия.