Днес ще се изтегли жребият за А и Б група

Българският футболен съюз ще изтегли днес жребия за първенствата в "А" и "Б" група през сезон 2015/2016. Церемонията започва в 11:00 ч. в сградата на централата. Първо ще се тегли програмата за елита. Половин час по-късно ще се проведе и жребият за второто ниво на родния футбол. 

Елитната ни дивизия ще бъде съставена от 10 отбора, които ще се състезават в 4 мача помежду си в 36 кръга без плейофи. Участниците в жребия са шампионътЛудогорец, Литекс, Левски, Ботев (Пловдив), Берое, Локомотив (Пловдив), Черно море, Славия, Монтана и Пирин (Благоевград). 

Вторият ешелон пък ще бъде съставен от 16 отбора. В момента сигурни участници са Локомотив (Горна Оряховица), Банско, Добруджа, Созопол, Нефтохимик, Ботев (Гълъбово), Локомотив (Мездра), Пирин (Разлог), Верея (Стара Загора), Септември (Симитли), Дунав (Русе), Спартак (Плевен), Оборище, Поморие и дубълът на Лудогорец.

  Последният в "Б" група най-вероятно ще е вторият тим на Литекс. Има възможност обаче "оранжевите" да не участват. Ако това се случи, вариантите са два - "Б" група да остане с 15 тима и да има по един почиващ всеки кръг или да се вкара отбор от "В" група.

"Тема Спорт"