Моуриньо: Не се нуждаем от нови попълнения

снимка: БТА/AP

Жозе Моуриньо заяви, че основната цел на Челси през летния трансферен прозорец ще бъде да задържи състава, с който разполага в момента, а не да доведе нови футболисти и допълни, че е невъзможно да подобри отбора си, защото просто няма по-добри футболисти от тези, с които разполага в момента.

Лондончани спечелиха Висшата лига през този сезон с осем точки преднина пред миналогодишния шампион Манчестър Сити. Специалния вече акцентира върху защита на титлата през следващия сезон и по-добро представяне в Шампионска лига.

"Харесваме и сме щастливи с футболистите, с които разполагаме. Двама или трима винаги идват в клуба, но това е нормално", започна мениджърът на отбора от "Стамфорд Бридж".

"Но играчите, които наблюдавам, са моите футболисти, които искам да задържа в отбора. Миналата година имаше такива, които исках да продам. За мен най-важното през летния трансферен прозорец е да не изгубя някого от сегашните.

Кажете ми, как да намеря по-добър нападател от Диего Коста? По-добър дефанзивен полузащитник от Неманя Матич? По-добър десен бек от Бранислав Иванович?

През този сезон отборът ми бе много добър. Нямахме много контузени. Трима от играчите ни изиграха всичките 38 мача във Висшата лига", завърши специалният.

Шампионът на Англия е в Банкок, където е на турне и в събота ще изиграе приятелски мач срещу най-добрите 11 от топ първенство на Тайланд.