Лудогорец атакува Шампионска лига с треньор от Испания

снимка: БТА
Испански треньор се очаква да води Лудогорец през новия сезон. Ръководните фактори в разградския клуб са взели решени най-после да поверят отбора на чужденец. На клуба са били предложени няколко варианта от Иберийския полуостров, информира "Тема Спорт".
 
Едно от изискванията на шампионите е специалистът да е до 50 години и да е бил начело на тим от Примера дивисион в кариерата си. Не е изключен вариант обаче, в който на "Лудогорец Арена" акостира треньор от Сегунда дивисион.
 
През миналата седмица спортният директор Методи Томанов отново бе на мисия именно в Испания.
 
Очаква се до десетина дни изборът да бъде направен и испанският наставник да подпише с Лудогорец. Въпреки че Георги Дерменджиев спечели титлата в "А" група, дните му начело на "орлите" изглеждат преброени. Ръководството все още не е стартирало преговори с него за нов договор. Настоящият му изтича в края на месеца и едва ли ще бъде продължен. Въпреки това Дерменджиев ще остане в тима.
 
До момента "зелените" са водени единствено от български треньори - Ивайло Петев, Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. Сега обаче в Разград смятат да направят завой в политиката си. Решението не е никак лесно, тъй като изборът е специфичен. През миналия сезон Левски намери испанец - Пепе Мурсия, но той се задържа само няколко месеца и бе освободен заради слаби резултати и игри.
 
В момента Лудогорец има двама испански кондиционни треньори - Серхио Марти и Хавиер Рамос Кастильо, като клубното ръководството е изключително доволно от работата им.