Венгер не се впечатли от хумора на Моуриньо

снимка: БТА/AP

Арсен Венгер заяви, че не възнамерява да отговаря на критиките, които бяха отправени от Жозе Моуриньо на церемонията на Челси.

Специалния се пошегува с отборите от топ 4 и каза, че Арсенал са играли само в периода януари-април.

Венгер сподели пред медиите преди финала за Купата на Футболната асоциация, че не обръща особено внимание на твърденията на мениджъра на Челси.

"Забравете за тази реч и се захванете с нещо друго. Не ме интересуват думите му. Не слушам това, което хората говорят. Слушам въпросите, които ми задавате, но на тези, на които не искам да отговоря, не желая да отговоря", заяви френският мениджър.

Венгер сподели, че е изключително мотивиран да победи Астън Вила на Уембли, но потвърди, че Даниел Уелбек няма да вземе участие, защото страда от контузия в коляното.

"Не знам още кой ще започне и това не е важно. В деня на финала за ФА Къп е важно кой ще прибере трофея", добави той.

Ако "артилеристите" спечелят турнира, Венгер ще се превърне в мениджъра, който го е печелил най-много. Французинът заяви, че не се интересува от индивидуалните рекорди.

"Трудно се подобряват рекорди. Аз обичам да го правя, но това няма да е най-важното нещо в събота. Най-важното е да се приберем щастливи заедно. Ще се радвам да подобря рекорда, но не съм фокусиран върху него. Ще се концентрираме върху това, че много се трудихме за да стигнем до тук. Преминахме през Манчестър Юнайтед и други силни противници и сега искаме да спечелим", завърши Венгер.