Жозе Моуриньо се майтапи с отборите от топ 4

снимка: БТА/AP

Жозе Моуриньо се пошегува с Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед на вечерния купон след края на сезона на Челси. Специалния не назова отборите поименно, но те бяха ясни от разказа на португалеца, за това как "сините" са спечелили Висшата лига.

В историята, разказана от Моуриньо той споменава отбор, който играе с червен екип, такъв който носи небесносини фланелки, червен тим с бели ръкави и един син.

"Това е футболен терен с две врати и една топка, но има един отбор, който не обича да вкарва голове. Това е отбор, който играе много много добре, подава си топката, качеството на притежанието е невероятно, но не бележат голове. Те поискаха да играят по такъв начин от ФИФА, но от борда им казаха, че това е невъзможно. По-големият процент на владеене на топката не печели мачове и затова не са шампиони.", сподели Специалния за Манчестър Юнайтед.

"Има и друг отбор, който е по-малко радикален и поиска да играе само на една врата. Те също бяха фантастични, вкараха много голове и те идваха от всеки един футболист. Те никога не допуснаха попадение, защото нямаха врата. И от борда на ФИФА им казаха "Съжаляваме, не може да сте шампиони, защото футбола се играе на две врати", бе мнението на португалския мениджър за "небесносините".

"Третият отбор бе много добър, защото игра на две врати. Вкарваха голове и допускаха, но бяха фантастични. Отбелязаха някои красиви попадения и допуснаха някои. Те поискаха от борда, отборът им да играе само между януари и април. От борда им отказаха", продължи Моуриньо, като сподели мнението си за Арсенал.

"Накрая дойде и друг отбор. Те искаха да играят по нормалните правила и знаеха, че за да спечелят мачове, трябва да отбележат повече попадения от опонента си. Как да го направят? Като вкарват много голове или като не допускат и отбележат един. Те го направиха и по двата начина. Това бе опцията и много попадения бяха допуснати, те играха от август до май и понякога паркираха автобуса", представи Специалния сезона на Челси.