Ганчев чака "зелена светлина" от държавата за ЦСКА

снимка: БТА

Вариантът за превръщането на "Литекс" в ЦСКА отново изглежда на дневен ред. Собственикът на клуба от Ловеч потвърди, че се мисли в тази насока.

"Ако държавата не е против, всичко ще се случи много, много бързо", каза бизнесменът, цитиран от "Труд". Идеята била "Литекс" да смени името си на ЦСКА и да се премести в София. В Ловеч ще остане друг отбор, който ще продължи да развива детско-юношеската школа на "Литекс", но ще се състезава в Б група.

А ЦСКА в настоящия си вид вероятно ще бъде обявен в несъстоятелност. Темата за обединение между оранжевите и ЦСКА беше актуална преди две години. Тогава Ганчев първо преговаря с бившите собственици от "Титан", след това се срещна и с привърженици на червените.

Христо Стоичков се завърна на "Българска армия" като треньор и дори води тренировка. Той трябваше да стане и президент на новия клуб.

В крайна сметка сделката пропадна и няколко седмици по-късно ЦСКА беше поет от Александър Томов и екипа му. Бившият адвокат на клуба Радостин Василев твърди, че няма никакви юридически пречки пред преобразуването на "Литекс" в ЦСКА. При този вариант отборът ще играе в Европа през есента, тъй като ще има необходимия лиценз благодарение на "Литекс".

Засега не е ясно дали и как е съгласуван подобен ход с настоящите собственици на ЦСКА Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Манджуков опроверга информацията пред "24 часа".