Челси си получи титлата след успех (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Челси спечели с 3:1 последното си домакинство на стадион „Стамфорд Бридж“ срещу Съндърланд и с удоволствие се наслади на награждаването за спечелването на петата си шампионска титла.

Стивън Флечър в 26-ата минута заплаши да вгорчи до известна степен празненствата на „сините“, когато откри резултата след подаване на Адам Джонсън. Феновете на „Стамфорд Бридж“ със сигурност са си припомнили предишния домакински двубой срещу Съндърланд във Висшата лига – преди 13 месеца, когато след успех с 2:1 „черните котки“ нанесоха първо и единствено досега домакинско поражение на Жозе Моуриньо начело на Челси.

В 30-ата минута феновете по трибуните обаче можеха единствено на станат на крака, за да аплодират за последно легендарния Дидие Дрогба, който напусна терена под нестихващите овации.

Резервата му Диего Коста получи шанс да увеличи головата си сметка на 20 в 37-ата минута, когато съдията отсъди дузпа за „сините“. Испанският национал бе точен от бялата точка и ознаменува завръщането си в игра с 20-ти гол през сезона, който обаче го оставя на трето място в класирането при голмайсторите.

Хари Кейн с 21-то си попадение донесе победа на Тотнъм над Евертън, а водач и носител на „Златната обувка“ за водещ реализатор през сезона е Серхио Агуеро с 26 гола, последният от които при успеха с 2:0 над Саутхямптън.

В 70-ата минута влезлият като резерва Лоик Реми получи топката от Еден Азар на дъгата на наказателното поле и с премерен изстрел я прати неспасяемо в мрежата на Съндърланд за 2:1. Третото попадение отново бе дело на Реми, който този път засече отлично центриране отляво по тревата на Неманя Матич и с едно докосване на първа греда се разписа за крайното 3:1.

Челси приключва сезона с 87 точки – 8 повече от втория Манчестър Сити, 12 повече от третия Арсенал (победил днес с 4:1 УБА) и със 17 повече от Манчестър Юнайтед, който по същото време днес завърши 0:0 като гост на Хъл Сити.

Съндърланд си бе гарантирал оцеляването още преди последния кръг, като остава с 38 точки на 16-то място. Изпадат Куинс Парк Рейнджърс, Бърнли и Хъл Сити, докато Нюкасъл с победа 2:0 над Уест Хям успя да се спаси.