Клоп разчувства феновете на Борусия

снимка: БТА/AP

В последния кръг от Бундеслигата Борусия (Дортмунд) победи с 3:2 Вердер Бремен на "Сигнал Идуна Парк". Това бе и последният мач на Юрген Клоп начело на жълто-черните в първенството на Германия.

Специалистът се бе подготвил за събитието със специална реч, която спечели сърцата на феновете, ръководството и футболистите на клуба.

Последният мач на Клоп като треньор на Борусия е другата седмица, когато тимът му ще се изправи срещу Волфсбург във финала за Купата на Германия.

Представяме ви всичко това, което Юрген Клоп имаше да каже на всички, които обичат отбора:

"Не правя това обръщение в предаване на живо, защото се уча от грешките си и реших да не се сбогувам така, както преди няколко години в Майнц, когато плаках толкова много, че не ми остана глас и никой не разбираше какво исках да кажа.

Както и да е, реших, че трябва да използвам възможността да кажа “довиждане” на всички вас.

Седемте ни години заедно ще приключат следващата седмица, но това бе последният ни път на “Сигнал Идуна Парк”, който бе мой дом. Невероятен стадион, невероятно място, но това не е така само заради уникалния начин, по който е построен, а защото всички вие го направихте това, което е.

Наслаждавах се на всяка една секунда от престоя си, не само тук на стадиона, но и като цял с всички вас и ви благодаря от цялото си сърце.

С моите помощници имахме щастието да дойдем в Дортмунд през 2008 година, а когато във футбола стане дума за ситуация, в която и двете страни печелят, то тази определено е такава. Прекарахме един голям период от живота си заедно, изживяхме доста неща заедно и преминахме през редица препятствия, а тези неща никога не се забравят. Тръгвам си, но взимам огромен брой положителни спомени с мен и се надявам вие да направите същото.

Това са нещата, за които ви благодаря. Искам да изразя благодарността си и към президента и ръководството, както и към всеки един служител на Борусия (Дортмунд). Повярвайте ми, трябва да се гордеете с тези хора, защото всеки един човек, който работи за Борусия, също така е и фен на клуба. Не знам как е в другите отбори, но тук е така. Правят всичко от сърце и са най-добрите в това, с което се занимават.

Работата тук ми донесе истинско удоволствие, а същевременно бе и огромна чест да работя и да бъда част от този клуб. Сега, когато всичко е към края си, ще взема бележка от някой, който вече се сбогува с един фантастичен клуб, какъвто е Майнц 05 и ще ви посъветвам да не правите каквито и да е сравнения, защото имаме всички тези красиви спомени налице. Предпочитам да изградите прекрасно бъдеще. А точно това предстои на този клуб и аз нямам никакво съмнение в това.

Всички вие сте невероятни. И ще получите един страхотен треньор. Но все още имаме малко планове заедно, защото ни предстои финал за Купата на Германия следващата седмица.

Би било велико да завършим всичко подобаващо - с огромно празненство в центъра на града следващата неделя. Забавлявах се изключително много тук и съм ви много, ама много благодарен за всичко, а не се съмнявайте, че отново ще се видим, защото това е така."