101 години Левски

снимка: levski.bg

Официалният сайт на Левски публикува празнично съобщение към феновете послучай 101-годишнината на клуба:

Измина една година от вековния юбилей. Може би най-тежката в историята на клуба. Година, изпълнена с множество трудности и препятствия. Месеци на борба за оцеляване. Месеци за завръщане към корените.

В тази трудна за ПФК Левски година, ние за пореден път разбрахме какво означава любовта на феновете, преоткрихме значението на символите и завещанието на основателите на клуба. Защото Левски е смелост, родена в борбата!

Левски е радост, живяла в сърцата! Левски е вяра в мечта благородна! Левски е сила на воля свободна... Левски е онази искра, която пали огъня на страстта дори в най-тежките мигове. Дава ти упование и надежда. Задължава те. Кара те да летиш, дори когато крилете ти са прекършени.

Защото точно тогава трябва да крачиш най-смело и уверено. За да пребъде идеята и да се съхрани завета.  Днес Левски продължава своята битка. Битка за финансово стабилизиране. Битка за завръщането на върха в българския футбол.

Там, където му е исторически закодирано да бъде. И тази битка е едновременно тежка заради моментните дадености и вдъхновяваща заради невероятната подкрепа на най-големия капитал в клуба – неговата велика публика.

Феновете на Левски доказаха своята историческа значимост, подадоха ръка в кампанията по спасението на клуба, участваха и участват в редица „сини” инициативи и каузи и отново демонстрираха на цяла България какво означава преданост и отдаденост до последен дъх.

След по-малко от седмица клуб и привърженици ще имат своя исторически шанс да извоюват Купата на България. Трофей, който ще означава много не заради възможността за евроучастие на тима или наличието му в клубната витрина. 

Тази купа може да завърши един цикъл от усилия на „синята” общественост. Да даде нов импулс и увереност, че поетата посока е правилна. Защото когато фенове и отбор са рамо до рамо им е исторически предопределено да спечелят своята битка за съхранение. 

101 години обич, надежда и слава... Заедно до безкрая на времето!