Шокиращ автогол на вратаря спъна Торино за Европа (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Торино пропусна възможността да се изкачи на шесто място в италианската Серия А и да се настани в позиция за участие в Лига Европа, след като по шокиращ и необясним начин вратарят Даниеле Падели си отбеляза автогол и подари победа на Емполи.

„Граната“, както са известни домакините, допуснаха поражение с 0:1 от борещия се за оцеляване съперник, като стражът се разписа в собствената си мрежа още в третата минута. Той получи подаване назад от защитник и въпреки че не бе сериозно пресиран, някак си успя да насочи топката в собствената си врата, и то от малък ъгъл.

Автоголът е впечатляващ, защото не е типичен пример за неумения при овладяването на топката от страна на голкипър – кълбото не бе насочено в очертанията на вратата от защитника и Падели „доста се постара“, за да го прати във вратата.

Торино не може да вини единствено стража си за поражението, защото имаше достатъчно време до края на срещата да търси изравнителен гол, който така и не падна. С 48 точки отборът остава на девето място зад Дженоа и Интер, като с успех щеше да се изравни по актив с шестия Сампдория, срещу който има положителен баланс в директните сблъсъци.

Емполи, който с 11 милиона годишен бюджет е най-бедният клуб в Серия А, математически си гарантира оцеляването в елита, след като събра 41 пункта на 12-то място.