Чичарито: Трябва да си вземем поука от загубата

Хавиер Ернандес призова своите съотборници да си вземат поука от загубата в първия 1/2-финален мач от Шампионска лига на неговия Реал Мадрид с 2:1 от Ювентус като гост.

Алваро Мората откри резултата още в деветата минута, но до почивката Кристиано Роналдо успя да изравни резултата. Победното попадение за домакинте вкара Карлос Тевес от дузпа.

„Настроението в отбора е негативно, защото загубихме, но на реванша ще се борим до последно и победа с 1:0 ще ни бъде достатъчна да продължим към Берлин“, започна Чичарито пред „АС“.

„Трябва да бъдем спокойни и да използваме загубата на „Ювентус Стейдиъм“ като урок, защото в Шампионска лига няма слаби отбори.

Ювентус имаха ден. Трябва да опитаме да се върнем в мача и да победим. Винаги съм смятал, че това, което реши треньорът, трябва да бъде приемано, но няма да ви лъжа. Никой не е щастлив да бъде резерва.

Сега ни предстои важен мач срещу Валенсия в Ла Лига и трябва да забравим загубата възможно най-бързо“, завърши героят от 1/4-финалния мач срещу Атлетико (Мадрид).

Мачът на Реал Мадрид срещу Валенсия е в събота, а той е ключов, защото „кралския клуб“ се бори за златото и в Ла Лига, където няма право на грешка, за да има шанс да настигне вечния си враг Барселона.