Наполи продължи кошмара на Милан (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Наполи разгроми Милан с 3:0 в неделното дерби от 34-ия кръг на Серия А, с което развали доброто настроение на „росонерите“ от новината за успешната сделка между тайландския бизнесмен Бий Течаубол и Силвио Берлускони за част от акциите на клуба.

Още в 50-ата секунда кошмарът за Милан на стадион „Сан Паоло“ започна, след като Матия де Шильо си изкара най-бързия червен картон през сезона в Калчото. Той повали на тревата откъсналия се на стрелкова позиция Марек Хамшик в наказателното поле и съдията не се поколеба да го изгони и да отсъди дузпа в полза на домакините.

Гонсало Игуаин обаче не можа да преодолее от бялата точка Диего Лопес, който по блестящ начин парира изстрела на основния реализатор на партенопеите. Въпреки че почти не играха с топката и не създадоха положение през първата част, „росонерите“ успяха да се приберат на почивка при равенство 0:0.

Джакомо Бонавентура дори уцели гредата в последните секунди на първата част след центриране на Матия Дестро и пропусна да осигури ценен аванс на гостите, независимо от численото им предимство.

Наполи не се възползва от червения картон преди почивката, но през второто полувреме успя да отбележи нужните попадения, за да стигне до убедителен успех, въпреки че крайният резултат изглежда прекалено суров, предвид усилията на „росонерите“.

Едва в 70-ата минута резултатът бе открит от Марек Хамшик, който се оказа на правилното място в наказателното поле, за да се възползва от празно пространство и с премерен изстрел да прониже мрежата на Милан за 1:0.

Четири минути по-късно Дрийс Мертенс не спести усилия, за да стигне топката преди да е излязла в аут и след това да центрира отлично в наказателното поле. Маноло Габиадини пропусна кълбото, а защитата на Милан не можа да отреагира, което остави на Гонсало Игуаин лесната задача да се разпише от чиста позиция – 2:0.

Аржентинският нападател се реваншира за пропуска си от бялата точка в самото начало на срещата и увеличи головата си сметка на 16 в Серия А през сезона – точно колкото има основния реализатор на Милан Жереми Менес.

В 76-ата минута шокът на „росонерите“ продължи и домакините се възползваха, за да увеличат още преднината си. Гулам направи отличен пробив по крилото и предостави топката на Игуаин, чийто изстрел бе отразен от Диего Лопес, но при добавката Габиадини нямаше как да сбърка – 3:0.

В последната минута Лопес попречи на Мертенс да направи още по-убедителна победата на Наполи, но домакините останаха доволни и от този резултат. Наполи увеличи актива си на 59 точки и се доближи на 4 до третия в класирането Лацио, който по-рано днес стигна само до равенство 1:1 като гост на Аталанта.

Така четири кръга преди края на първенството партенопеите все още са в битката за зона „Шампионска лига“, но съдбата на Милан продължава да е жестока. „Росонерите“ остават 10-ти с 43 точки, след като записаха трето поредно поражение в Калчото.


Napoli vs AC Milan 3-0 All Goals and Highlights...by robhasanjes