Борусия (М) доближи Волфсбург на само 2 точки (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Борусия (Мьонхенгладбах) продължи великолепната си серия в германската Бундеслига и се доближи само на две точки до второто място, окупирано от финалиста за Купата Волфсбург, след като спечели с 2:1 визитата си на Херта.

В последния мач от 31-ия кръг на германското първенство Олимпийският стадион в Берлин видя втора поредна загуба на домакините и общо трета в последните им 10 мача. Херта обаче продължава да се бори за оцеляване и заема 13-та позиция с актив от 34 точки, като въпросните три поражения дойдоха от първите три тима в класирането – Байерн, Волфсбург и сега Борусия (М).

Макс Крузе откри резултата в полза на Борусия още в 11-ата минута с 10-ия си гол през сезона, с който изравни Патрик Херман на върха в голмайсторската листа на клуба. Валентин Щокер обаче мометално възстанови равенството, но с асистенция на Торган Азар Борусия стигна до победно попадение в 85-ата минута, дело на Траоре.

Така три кръга преди края на Бундеслигата шампионът може да е ясен, но не и разпределението на останалите три места в зона „Шампионска лига“. Волфсбург е втори с 62 точки, но Борусия (М) е вече с 60, а Байер (Леверкузен) засега окупира четвъртата позиция, която дава право на участие в плейофите - „аспирините“ надвиха шампиона Байерн с 2:0 вчера и имат 58 пункта.