Всичките 18 трофея на Моуриньо

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отново ще триумфира с титлата на Висшата лига.

„Сините“ победиха Кристал Палас с 1:0 с гол на Еден Азар и е недостижим на върха на класирането в Премиършип.

Това е осма титла в първенство за португалския мениджър. Моуриньо е вдигнал общо 18 трофея в своята кариера.

Специалния спечели с Порто португалското първенство в сезон 2002/2003 и 2003/2004. Любопитно е, че в този период са спечелени Купата на Уефа, Шампионска лига, Купата на Португалия и Суперкупата.

Следващите две години са отново успешни за Моуриньо, след като поема Челси и триумфира в първите си два сезона във Висшата лига. Освен титлата в първенството мениджърът печели ФА Къп, два пъти Купата на лигата и Суперкупата, но не успява да донесе така жадуваната за Абрамович Шампионска лига и е освободен.

След като напуска лондончани Моуриньо застава начело на италианския Интер. При „нерадзурите“ португалецът изкара два сезона, в които вдигна пет трофея. През първата година спечели Серия А и Суперкупата, а през втората направи требъл – първенството, купата на Италия и Шампионска лига.

В Реал (Мадрид) Моуриньо изкара три сезона, в които успя да спечели три трофея. През първата година бе спечелена Купата на Краля, а през втората "белия балет" прекрати серията от три поредни титли на Барселона в Примера Дивисион. Специалния вдигна и Суперкупата, преди да напусне "Сантяго Бернабео" в посока „Стамфорд Бридж“.

Преди да спечели настоящия сезон във Висшата лига, Моуриньо триумфира в турнира за Купата на Лигата, побеждавайки Тотнъм на финала с 2:0.