Моуриньо: Усилията ни се отплатиха

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо бе изключително доволен от спечелената титла във Премиършип.

Сините“ победиха Кристал Палас с 1:0 и по този начин гарантираха своя четвърти трофей в историята на Висшата лига. Точен за лондончани бе Еден Азар.

Моуриньо определи работата и усилията, които той и отборът са положили, като основна причина за триумфа.

Върнах се, за да работя и да дам всичко от себе си. Това, че сме шампиони е последствието от труда. Знаех, че се връщам в най-трудното първенство на света. Ние успяхме. Семейството ми бе зад скамейката и можех да ги прегърна и целуна. Играчите нека празнуват на терена“, сподели мениджърът на Челси пред „Sky Sports”

Кристал Палас игра по фантастичен начин. Те се раздаваха все едно от този мач зависи дали ще бъдат шампиони или ще изпаднат. Отбор, който е в средата на таблицата, да играе по такъв страхотен начин, това е нормално за футбола тук. От първия ден до сега, никой не ни подари нищо. Всичко, което постигнахме, си го заслужаваме.

Всяка една титла е последствие от много работа и това ни кара да сме горди и щастливи. Не мога да определя коя титла е най-важна. Това ми е последният трофей и ще се боря за още. Спечелихме Купата на лигата и Премиършип, но в следващия сезон всички отбори ще се върнат по-силни. В Англия не е лесно да бъдеш фактор и да доминираш.“, завърши Специалния.