Моуриньо обмисля да рискува Коста срещу Лестър

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че обмисля да пусне в игра Диего Коста, който все още се възстановява от контузия, в мача срещу Лестър в сряда.

Роденият в Бразилия испански национал за последно бе на терена при победата с 2:1 над Стоук Сити. Нападателят се появи като резерва и само 11 минути по-късно напусна заради проблеми с подколянното сухожилие.

Моуриньо иска да излезе с всичките си титуляри за гостуването на Лестър.

„Не знам още за Диего Коста. Трябва да помислим дали си заслужава риска или да изчакаме още няколко дни, за да бъдем напълно сигурни. Ако беше играч без проблемно минало заради контузии, щях да го пусна утре. Но това не е такъв футболист и затова ще го обмислим“, сподели Специалния пред репортери.

„Не възнамерявам да правя промени. Лестър игра в събота, а ние в неделя, но ще се опитаме да се възстановим напълно. Ще се подготвим по най-добрия начин на стадион „Сейнт Джордж Парк“. Ще оставим младите играчи, защото имат финал за купата срещу Манчестър Сити. Имаме плитък състав заради много контузии и няма място за много промени“, завърши Моуриньо.