Какво още не е решено във Висшата лига?

галерия:

снимка: БТА/AP

След като Челси не загуби и от Арсенал, "сините" почти сигурно ще вдигнат трофея. Лондончани имат аванс от десет точки пред "артилеристите" и Манчестър Сити, като "гражданите" имат и мач повече. Момчетата на Жозе Моуриньо могат да осигурят титлата при победа на 3-ти май, когато домакинстват на Кристъл Палас. Преди това Челси трябва да спечели гостуването на Лестър на 29-ти април.

Ако случайно "сините" не успеят да победят в тези две срещи, те ще търсят трите точки на 10-ти май, когато на "Стамфорд Бридж" пристига Ливърпул. Последните два двубоя на Челси са гостуване на Уест Бромич Албиън и домакинство на Съндърланд. Любопитно е да се отбележи, че "черните котки" са единственият отбор (до този момент), който е победил Челси на Моуриньо на "Стамфорд Бридж" в Премиършип.

Арсенал имат възможност да защитят трофея в Купата на Футболната асоциация. "Артилеристите" ще се изправят на финал срещу Астън Вила. "Топчиите" са на трета позиция във временното класиране с равен брой точки с Манчестър Сити и две повече от Манчестър Юнайтед. Лондончани имат и мач по-малко.

4137506

За Арсенал предстои гостуване на Хъл Сити на 4-ти май и домакинство на Суонси на 11-ти. На 17-ти май "артилеристите" ще посетят "Олд Трафорд" в директен сблъсък за второто и третото място, които гарантират участие в групите на Шампионска лига. В последните два кръга момчетата на Арсен Венгер приемат на стадион "Емиратс" съставите на Съндърланд и Уест Бромич.

Настоящите шампиони от Манчестър Сити започнаха 2015-та с равен брой точки с Челси, но сега амбициите им са за второто и третото място. На "гражданите" им предстои гостуване на "Уайт Харт Лейн" на Тотнъм, където ще играят един срещу друг двамата топ реализатори - Хари Кейн и Серхио Агуеро. За "небесносините" предстоят домакинства на Куинс Парк Рейнджърс и Саутхямптън и гостуване на Суонси.

4136507

Манчестър Юнайтед е третият отбор, който ще се бори за директно влизане в групите на Шампионска лига. "Червените дяволи" бяха в серия от 6 поредни победи във Висшата лига, но загубиха последните два мача с Челси и Евертън. За отбора на Луис ван Гаал предстои домакинство на Уест Бромич на 2-ри май и гостуване на Кристъл Палас на 9-ти, преди решаващия мач с Арсенал. В последния кръг Манчестър Юнайтед ще гостува на Хъл Сити.

4138288

След равенството с УБА надеждите на Ливърпул за топ 4 изглеждат илюзорни. Мърсисайдци изостават на 7 точки от "черевните дяволи", но имат и мач по-малко, който е срещу Хъл Сити на 28-ми април. Съставът на Брендън Роджърс ще приеме на "Анфийлд" КПР и Кристъл Палас, но гостува на Челси и Стоук Сити.

4136875

Саутхямптън и Тотнъм са отборите, които ще се борят за класиране в Лига Европа. "Шпорите" имат преднина от една точка пред "светците". Реално и двата отбора имат шансове да се класират, но трябва да стискат палци за Арсенал на финала на ФА Къп.

Борбата за оцеляване в Премиършип е жестока. В зоната на изпадащите Бърнли е на последно място с 26 точки, пред него е КПР с 27, Съндърланд с 30, а над чертата са Лестър и Хъл с по 31, Астън Вила с 32 и Нюкасъл с 35. "Свраките" изглеждат почти сигурни участници във Висшата лига и догодина.

Трябва да отбележим, че Съндърланд, Лестър и Хъл имат и мач по-малко от останалите отбори. Това не е много обнадеждава, защото "черните котки" ще гостуват на Арсенал, "лисиците" излизат срешу Челси, а "тигрите" домакинстват на Ливърпул.

4084473

Лестър има директни сблъсъци с Нюкасъл, Съндърланд и КПР, до края на сезона. Програмата на "черните котки въобще не е лесна, като освен "лисиците" и "артилеристите", ги очаква и гостуване на "Стамфорд Бридж".

Хъл Сити също няма лесни двубои до края. "Тигрите" освен Ливърпул, приемат Арсенал, Бърнли и Манчестър Юнайтед, като им предстои и гостуване на Тотнъм.

Куинс Парк Рейнджърс също не е с лесна пргорама, защото ще трябва да пътува до "Анфийлд" и "Етихад", преди да приеме Нюкасъл на "Лофтъс Роуд". В посления кръг КПР гостува на Лестър.

Отборът на Астън Вила показа голямо израстване след пристигането на Тим Шерууд. Виланите се класираха на финал за Купата на футболната асоциация, но въпреки това има реална опасност в следващия сезон да не играе във Висшата лига. Астън Вила ще приеме Евертън, Уест Хям и Бърнли на "Вила Парк", но ще трябва да гостува на Саутхямптън, който е се представя страхотно в защита.

4061589

Макар и титлата в Премиършип да е решена на 99% , ни очаква гарантиран спектакъл в оставащите двубои.