Наполи продължава да мечтае за Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Отборът на Наполи постигна трета поредна и общо 16-та победа в италианската Серия А, като този път тимът от Неапол се справи със Сампдория, въпреки че губеше в резултата с 1:0. Все пак възпитаниците на Рафаел Бенитес стигнаха до успех с 4:2, като по този начин вече имат актив от 56 точки и са на две от третото място, което за момента се заема от Рома. Именно тази позиция в класирането дава право на участие в квалификациите на Шампионска лига.

Сампдория пък може да направи точно обратното и да се сбогува с шансовете си за участие в най-комерсиалния футболен турнир, след като след днешния мач те вече изостават на шест точки от днешния си съперник и остават пети.

Срещата започна лошо за Наполи, като в 12-тата минута Раул Албиол си отбеляза автогол. Все пак момчетата на Рафа Бенитес взеха нещата в ръце и обърнаха развоя на мача още преди почивката, като точни за домакините бяха Маноло Габиадини и Гонсало Игуаин, които се разписаха съответно в 31-вата и 34-тата минути.

Втората част започна ударно за домакините, които още в 47-та минута реализираха и трето попадение във вратата на Сампдория, като точен бе Лоренцо Инсиние. Той се разписа след хубав изстрел от границата на наказателното поле.

Девет минути преди края на срещата Игуаин сложи точка на спора, като се разписа от дузпа за 4:1. 11-метровият наказателен удар бе отсъден, след като Лоренцо де Силвестри събори Марек Хамшик в наказателното поле.

Минутка преди края Луис Муриел върна едно попадение за гостите от Сампдория, разписвайки се от границата на наказателното поле, но това бе твърде късно отбелязан гол, за да може тимът му да се добере до нещо повече от поражение.

Рафаел Бенитес изведе на терена Андухар, Гоулам, Бритос, Албиол, Енрике, Жоргиньо, Лопес, Инсиние, Габиадини, Кайехон и Игуаин.

За гостите срещата започнаха Вивиано, Месба, Ромагноли, Силвестре, Де Силвестри, Паломбо, Обианг, Ето'о, Сориано, Едер и Окака.