Грешка на Волфсбург донесе титлата на Байерн

галерия:

снимка: БТА/AP

Днес Байерн (Мюнхен) бе коронясан като шампион на немската Бундеслига, четири кръга преди края на шампионата.

Вчера играчите на Пеп Гуардиола спечелиха с 1:0 домакинството си на Херта и си извоюваха преднина от 15 точки пред втория Волфсбург, който днес бе победен със същия резултат от Борусия (Мьонхенгладбах) и по този начин баварците си осигуриха титлата предсрочно. 

През миналата кампания Байерн стана шампион седем кръга преди края, което е рекорд, и въпреки че сега го направи малко по-късно, те отново бяха доминиращия тим през целия сезон.

Не се намери нито един отбор в Бундеслигата, който да свали "червено-белите" от върха, след като те се изкачиха там през петата седмица от местното първенство. 

При положение, че момчетата на Пеп Гуардиола спечелят всеки един от оставащите си мачове, те ще завършат с 88 точки, две по-малко от миналата година.

Все още шампионите имат шанс да спечелят и требъл през тази година, но първо ще трябва да се справят с Барселона в 1/2-финалите на Шампионска лига, а в същата фаза на турнира за Купата на Германия, те ще имат за противник най-големия си противник през последните няколко сезона - Борусия (Дортмунд).

4139626