Монако отново е трети (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Монако се завърна на трето място в класирането на френската Лига 1, след като срази с 3:0 като гост Ланс и отново натрупа аванс от две точки пред Сент Етиен. Димитър Бербатов отново бе оставен на резервната скамейка и се появи в игра в 76-ата минута, когато монегаските вече имаха аванс от три чисти гола.

Отборът на Леонардо Жардим вече има 62 пункта и измества Сент Етиен, който по-рано днес спечели с 1:0 срещу Монпелие. Ланс е последен с 26 точки и след като започна сезона с финансови проблеми, изглежда сигурен изпадащ, защото спасителната 17-та позиция е на 12 пункта.

Яник-Ферейра Караско откри резултата в 36-ата минута, а осем по-късно асистира за Антони Марсиал, който покачи на 0:2 в самия край на първото полувреме. Марсиал вече има 8 попадения през сезона в първенството и еднолично вече е основен голмайстор на Монако, изпреварвайки с един гол Димитър Бербатов.

Бернардо Силва в 72-ата минута фиксира крайното 0:3 и продължи добрите си изяви с екипа на монегаските, откакто бе привлечен за постоянно през януари.